Thursday, 24 October 2013

Weekend gateway : Cameron Highland

semenjak balik korea ni, semakin menjadi2 pulak kami berjalan-jalan ke sana sini..3 minggu lepas balik korea, kami ter"bercuti" ke langkawi..kali ni dengan family aku dan family acu (adik abah)..itu memang unplanned vacation..sesuka hati hubby pi booking bungalow tnb kat langkawi, tup tup dapat..dah alang-alang dapat tu kita pi saja laaa..itu rejeki namanya.haha..x sempat nak update lagi pasal langkawi..tengok la lepas ni kot kalo x bz.heee..yang ke cameron ni memang dah janji dengan mak mertua untuk bercuti beramai2. kali ni semuanya dengan family hubby pulak. :)

bertolak dari SK pon hari sabtu pukul 10 lebih..memang tengah hari la sampai atas tu...mak suruh naik ikut simpang pulai, tapi kami rasa jauh sangat dari tapah nak ke simpang pulai..so, hubby decide jugak nak naik ikut tapah..tau ja la kan jalan tapah - cameron tu camna. berbelit-belit teputaq-putaq...hubby kata dia akan bawak slow saja supaya irdina x penin muntah2...anak dara aku ni budak yg senang sangat nak muntah...dari kecik dulu lagi kuat muntah..sabaq ja la ummi dia hadap muntahan tu semua.haha..aku pun doa banyak2 supaya irdina x muntah..suku perjalanan naik bukit tu ok lagi sebab dia tidoq. tup tup x lama lepas tu jaga pulak dah..dah jaga tu bole la dia landing baring2 sat, tapi budak x reti nak duk diam ni bukannya tahan lama sangat dia nak duk diam..sat main tu la, naik main ni la, turun naik pi balik...aku pulak yg penin sebab duk nak kawal dia...dah 3/4 perjalanan mula la dia uweekkkkkkkkk...hah, sudahhhh...berkali2 la muntahnya sampai kosong perut..makanya, petang dan malam tu kami melapuk la kat apartment..

oh ya, kali ni pi menginap di apartment maybank..abang ipar yg booking. apartment ni kat villa dahlia, berdekatan dengan pusat golf sultan apa ntah..**x hengat**..cantik jugak view dia..




sekarang musim hujan..asyik hujan ja di cameron ni...best jugak sebab sejukkkkk! tapi yg tak besnya adalah x dapat nak berjalan2..serius kami x kemana pun..plannya nak pi pasar malam kat brinchang tu..situ kan meriah sket..tapi da irdina pun lembik longlai dan hari pun masih hujan, makanya lepak kat aprtment tu ja la..jadi bibik sat tolong2 kemas dapur semua.hahaha.. alhamdulillah malam tu irdina cergas semula...seronok dia main sebab kawan2 ramai...

esoknya pagi2 da pi pasar pagi yang kat brinchang tu jugak. tapi kami terlalu awal, jadi banyak yg x bukak lagi...kat kea farm pun sama jugak..so, kami just beli gitu2 saja sebab plan nak balik nanti nak singgah semula kat kea farm..kami bagi irdina main puas2 dan tahan dia x bagi tidoq sebab nak suruh dia tidoq masa otw turun nanti..masa balik kami turun ikut simpang pulai..x pa la jauh sikit pun janji irdina x muntah..kesian tau kat budak itu..hubby pon drive slow ja..dia kata ni speed paling rendah dia turun bukit...sejam lebih jugak la kami nak sampai ke simpang pulai..serius rasa lama..dah la nak redah balik kl lagi..huhuhuhuh..

actually, aku baru tau ada 2 lagi tempat menarik yang aku x pernah sampai lagi kat cameron ni...taman lavender dan gunung brincang mossy forest! why i never know about this before???? ka aku yg x perasan? haha..iols teringin sangat nak singgah lavender farm tu tau...tapi apakan daya, hari hujan dan irdina pulak tidoq...hubby kata lain kali bole lagi..oke la bang, next time i target 2 tempat tu kena cover hokey!

syok sensorang pulak dia main dengan po & tudung saji tu


hasil tangkapan di cameroon..nyummeh :)

till now...esok kalu berkesempatan aku story pasal langkawi trip pulak...pastu kalau rajin lagi, sambung entry korea trip..hahaha

No comments:

Post a Comment

 
Images by Freepik