Sunday, 16 June 2013

Makan-makan : Mr Kabab & Biryani, P15, Putrajaya

Salam....
Selamat hari ahad! Bersiaran kali ini dari kampung.weeee...sukaaa balik kampung! Kosong pulak rasa malam ni sebab irdina pi tdoq ngan tokmi..wuwu.pandai dia set tempat tdoq kt bilik tokmi noo..ummi bagi can la dia tdoq ngn tokmi.leh ummi ngan abah feeling2 pengantin baru malam ni. Ahaksss!  Okeh, dah mengarut lebih. X seswai dengan tajuk entry pulak. Kita nak cerita makan2 dicerita lain pulak kan.isk2...
Baiklah, ceritanya begini. Kami tau kewujudan satu kedai makan arab/pakistan kat p15 putrajaya tu..pernah janji ngan hubby nak try makan ctu lama dah tapi hajat x tertunai sebab x terbukak pintu hati nak terjah. Boley gittew?haha... sekali, dah boring xtau nak dinner kat mana dah **asek2 warung pak maidin** hubby bg cadangan untuk terjah kedai tu.
Namanya Mr Kabab & Biryani.  Sebelum ni duk nampak dari tepi saja kedainya, x bajet la pulak rupanya dia bukak sampai 5 lot kedai..can u imagine that? Serius besar! So, kami yakin makanan di situ xkan mengecewakan. Kami oder lamb biryani, garlic nan dan tandoori,  maggo juice dan mango lassi...bagi aku ia sangat best! Superb! Patut la bole expand kedai sampai 5 lot. Rasa makanan memang berbaloi dengan harga yg medium. X terlalu mahal, x terlalu murah.just nice. ;) rempah2 dia semua cukup rasa. Mango juice & lassi pon terbaik!  Macam blend 5 6 bj mango tanpa dimasukkan air.. kedai ni sangat menepati citarasa family kami, tambah2 lagi hubby aku yg agak cerewet bab2 makan nih. Hubby kata kedai ni masuk dlm senarai seminggu sekali kedai makan yg boleh kami kunjungi.haha.. maklumla, aku kan jarang memasak,jadinya kena la ada list2 kedai makan nih.hukhuk..
Personally, aku lagi suka mkn kt mr kabab ni dari Saba' yg kat cyberjaya tu..dah la harga mahal, mknn biasa2 saja..disebabkan oleh teringin haritu kami ter terjah jugak..lepas tu nyesal dah xmo p mkn kt saba'..heran kenapa pemes sgt. Lain org lain citarasanya kan.hehe..






No comments:

Post a Comment

 
Images by Freepik