Sunday, 9 June 2013

Glass bottle :D

Bertambah lagilah koleksi botol2 susu irdina...terima kasih abah kerana membelanja botol susu baru untuk anak manja abah nih..hee.. hubby memang duk kata kalo jumpa avent kaca yg 9 oz punya dia nak beli. Ni sebabnya dulu aku duk menyanyi2 kat dia nak try botol kaca pulak.hahaha..so, sekarang dah ada complete set..stainless steel dah ada, kaca dah ada, plastik punya apatah lagi kan...

Aku suka guna tiga2 jenis nih..masing2 ada pro n cons..antaranya:
-botol plastik ni kalau terlambat basuh n susu dah bau masam, bau masam tu melekat kat botol.jadi kena rendam lama skit dgn air panas, baru hilang bau..ia juga sgt seswai utk bawa masuk bilik utk bancuh di tgh2 malam sbb ringan dan senang nampak bacaan sukata.

-botol stainless steel x seswai utk bawa masuk bilik sbb x nampak sukatan bacaannya..yg lain2 is oke..ummi suka sbb nampak lain dr yg lain.hee

-botol kaca avent ni berat sikit sbb kaca dia agak tebal.need yo be extra careful bila handle..tp InsyaAllah x pecah kalo setakat anak baling2 manja. Kalo baling mcm nak mengamuk tu aku pun x jamin la kan..haha..kalau irdina minum guna botol ni, aku pun  sambil tengok2 jugak sbb takut dia baling sana sini.huuu..botol ni agak x seswai bwk masuk bilik sbb berat.takut mamun2 terjatuh atas irdina. x ke naya si kecik tu..huuu..lain2 issokeyy standard mcm avent2 yg lain..ya, kami pengguna tegar brand avent! Haha

Aku bekenan tomme tippy lama jugak dah tp x berpeluang nak dapatkan satu..salah satu sebabnya, lubang teats dia agak besaq..irdina duk besa yg kecik ni so dia agak masuk jugak la dgn brand MAM. Nnti nak jugak survey tomme tippy sbb pernah ternampak teats dia yg lubang kecik.heheheh..

Nampak macam aku dah nak buat koleksi botol susu ja kan.haha..ya, semenjak dah tukar status jadi mak budak ni, barang anak yg aku gilakan...dah x berapa nak heran pon barang2 sendiri.. terasa satu kepuasan dpt belikan apa yg aku impikan untuk irdina bila tengok dia comel dan selesa dgn brg2/ baju2 yg aku belikan.. ♡♥

P/s: sekarang tgh stroller hunting yg umbrella fold punya utk travel lepas raya nih..weeee.. bekenan hauck-go-s tapi susah beno nak cr kat malaysia nih.huuuu

2 comments:

  1. Salam, nadia..sy pn tgh survey botol susu utk ank sy, terima kasih utk great information sb mmg nk bertukar ke botol kaca atau stainless..nk tanye mase lepas bt susu dalam botol avent kaca tu x rasa panas ke? ok ke klu xde cover botol tu mcm lifestyle,weego, igt mcm nk beli tommee tippi glass bottle.terima kasih ye..

    ReplyDelete
  2. Wslm tim..bagi saya xde silikon cover tu pon xpe sbb sy selalu bancuh susu anak suam2 kuku je. jadi dia pon boleh pegang..kalau stainless steel tu mula2 guna dia terlepas jugak la sbb kdg2 panas sket. tapi lama2 dia da oke da..:)

    tomme tippi pon dah ade glass bottle eh? waa, kena cari nih! thanks :)

    ReplyDelete

 
Images by Freepik