Wednesday, 12 December 2012

kitchen cabinet is done :)

**the mood is slowly coming~ haha**

okeh, as promise before kononnya nak update progress renovate dapur kan. tapi disebabkan oleh MALAS, aku update sepintas lalu cenggitu saja. actually it's not a major renovation. just changing my kitchen cabinet. dalam kepala memang duk plan nak besarkan dapur tu.nak extend sampai ke belakang. tapi memakan kos yang agak tinggi. ye la, nak kena cari kontraktor bagai. harga bahan binaan pun mahal sekarang ni dan kami pun x plan nak stay lama2 kat SK. Kami lebih suka kalau dapat bertukar balik ke utara. **harap2 ada peluang dalam 4 5 tahun lagi**

oppss..of topic sebentar. so, antara sebab musabab aku nak tukar kabinet tu boleh refer kat entry ini. sekarang dah 2 minggu ++ dengan kabinet baru. sukaaaaa sangat!! sangat convenient, ruang yang banyak untuk sorokkan pinggan mangkuk dan lain-lain.hehe.


this is the old cabinet. so messy!



this is how it's look before the installation. gigih kami buang kabinet lama & sental kotoran serta sampah sarap tinggalan lipas. pheww~ nasib ada abah & mak yg tolong kami. tengkiu very much!



finally, it's done.

merah mak ngah haaa...memang aku idamkan dapur merah mak ngah ni dari dulu lagi. akhirnya tercapai jua...cuma cat dinding tu xtau nak cat warna apa. xkan merah jugak kot?haha...xpa, rilek2 slow2 dulu...still have lots of time to think & decorates. :) xmo kelam kelibut. tapi buat masa sekarang, setiap minggu sangat bz! rasanya sampai bulan 1 ni kot which every week kami balik kampung. kenduri la, kursus la, irdina holiday kat kampung lagi. pheww...weekdays pulak kerja di siang hari. malam nak mengeram. hahahahaha

harapnya lepas ni kena makin rajin memasak. seriously i actually not really reti masak! haha. but i do love baking. :)

ok la, till then peeps. nak sambung buat kerja opis pulak.huhuh

**hope the mood will not vanish**





No comments:

Post a Comment

 
Images by Freepik