Saturday, 15 September 2012

jarang update.huuu

it's been a while i'm not writing here.......
macam selalu,banyak menda nak story tapi ada saja alasan x ter'story' kat sini.isk2...what to dooooo...there's a few reason actually..
life has been quite busy when my daughter around.tapi alhamdulillah ummi dah jadi makin manageable.heee..time ni la banyak meeting kat annexe..time ni la besepah2 testing nak masuk lab...time ni la nak kejar orang utk dapatkan sign off work instruction..phewww, hampir x terkejar haaa...itu cerita kerja..then, kesihatan irdina pulak x menentu.
sejak 3 minggu duduk dengan ummi ni, setiap minggu demam.tiap minggu ummi mc sbb nak jaga anak ummi...kesian sangat kt irdina.hidung tersumbat, kahak banyak, tidoq pun x lena. dah puas pi klinik area SK ni tp stil x ok. setakat makan ubat kahak tapi kahak x keluar pun x guna jugak sbb baby mana reti nak buang kahak sendiri..dah x tahan sangat, kami bawak dia ke Klinik Kanak2 Tan di Klang. kemain jauh haaa...tapi sangat bagus servis & dokternya..dan yang paling best, kos perubatan di cover oleh PMCare TM! So its freee...sbb tu kami sanggup pi jauh2.haha..after dokter cek, terus bagi gas utk cairkan kahak then sedut kahak tu keluar..selesai semua tu baru nampak irdina selesa sikit.tdoq malam pon dah semakin lena. senang sikit hati kami.
xtau la apa punca dia demam on off ni...boleh jadi sebab cuaca yg xmenentu. mungkin jugak berjangkit dari baby lain kat rumah pengasuh. dan boleh jadi jugak sebab keadaan rumah yg berhabuk dan kurang bersih..at last, her abah decide utk hantar irdina duk dengan tokmi seminggu di kampung supaya ummi n abah boleh buat kerja2 pembersihan kaw kaw punya di rumah SK ni.haha...
syiannnn kat irdina kann...hukhuk
next reason, keyboard leptop ummi dah weng..huruf p dah xleh tekan. kena guna on screen keyboard which is sangat leceh! sebab tu mood nak menghapdet blog terbantut.haha.tunggu la dapat leptop kampeni baru rajen balik kut.heee..update guna fon? x puas n kurang bes...hukhuk...
apa lagi eh reason? hmmmm, ni je la kot..isk2...
ok la, da ngantuk..kena tidoq da ni.nnti tengah malam kompem kena mangkit bancuh susu kat anak dara ni.he2..no more beauty sleep sejak ada anak ni but its worth it! we should enjoy every moments instead of complaining. baru la x stresss...he3..
bye2..nite!

No comments:

Post a Comment

 
Images by Freepik