Tuesday, 14 August 2012

persiapan raya irdina

oh oh...4 hari lagi nak raya!! raya pertama as a mummy..seronok la dah ada anak nih.feel tu lebih sikit. semuanya eksaited. lagi eksaited bila nak prepare baju raya + aksesori raya sebab anak aku pompuan..rambang mata ummi nak memilih.ikutkan hati, semuanya nak dicapai! nasib baik abah kontrol nafsu menyoping ummi untuk baju anak sebab dah terlampau banyak. haritu kat Medan, dah angkut 4 lai legging & 2 blouse. lepas tu, dah janji ngan abah dah cukup baju irdina tu. tapi dalam hati rasa x cukup lagi. kasut, matching headband, & dress x dak lagi...so, apa lagi..menggoogle la ummi cari semua benda2 tu...haha...setakat ni, untuk irdina semua dah komplit.tunggu hari raya tiba ja lagi untuk melaram semua tuuu..haha.meh tengok list persiapan raya irdina:

legging 4 helai
blouse 2 helai
dress 2 pasang
baju kurung 4 pasang (3 dah siap, 1 pending)
headband 5 jenis
kasut + baby sandals 3+1

raya headband collection

raya shoes collection

free hair clip.. :) **melekat jugak hairclip ni kat rambut dia yg ciputtttt tu.haha**


ahaaa, kalah ummi dia...ummi kasut pon x cari lagi. handbag dah betahun x tukar2..sekarang asyik usung beg medela tu ke sana sini. minggu ni last shopping ...tadi baru lepas teman abah dia soping kat alamanda seblah ni.mentang2 la gaji masuk awai.huh, jelesh2! xpa, sok turn ummi pulak. ujung bulan lepas raya semua pokaiiiiii...hahahahha

ish, cepat la jumaat pelishhh!

3 comments:

  1. sakan woooii sakan!!! hahaha..esok anak no 2, 3, 4 sume pakai barang second hand irdina jer..ahaha

    ReplyDelete
  2. Banyakkkknya! Untung jd anak first ni.

    ReplyDelete
  3. @nona hidayah: hahaha...kalo next2 tu pompuan..kalo laki kompem la beli baruuuu!!!haha

    @myraspberry: tu la.semua baru2..bes gila soping barang baby.lagi best dari soping utk diri sendiri. hoho

    ReplyDelete

 
Images by Freepik