Friday, 3 August 2012

hati tersentuh..

semenjak jadi mak nih, hati aku mudah sangat tersentuh...tambah2 lagi benda berkaitan dengan anak2 ni.

aku sangat sedih bila tengok berita bayi dibuang.baby yg comel & x bersalah tu dibuang macam sampah. memang x patut! xdak perasan ke orang yang melahirkan baby tu? x kan sikit rasa sayang pun xdak sampai sanggup buat benda x patut macam tu. mungkin perasaan takut melebihi segalanya...

While surfing tadi, i've found a blog..read all the older entries and almost crying. **nasib baik dapat kontrol.kalu x mau tekejut satu opis ni kenapa aku nangeh tiba2.hukhuk** it's about Putera Harraz Darwisy. full story can be read here. Doc diagnose dia ada pendarahan yang serius dalam otak mungkin disebabkan jatuh/gegaran yang kuat. masa tu Darwisy baru 2 bulan & ditinggalkan dekat babysitter. baru lepas pantang & kecik sangat lagi.

i just couldn't imagine if this kind of thing happen to my daughter. after reading what happened to him, aku rasa lagi sanggup ulang alik tetiap minggu KL-PNG macam sekarang daripada tengok anak yg awalnya dilahirkan sihat & sempurna tiba2 jadi macam tu..biarlah aku yg penat. sesungguhnya aku rasa aku  x kuat untuk menghadapi benda2 macam ni. kagum dengan mama Darwisy ni. semangat dia sangat kuat! sekali lagi naluri keibuan aku tersentuh.huuu..

I'Allah nanti lepas raya, kami nak bawak Irdina balik sini, for real.haha..she's big enough at that time**10 month++**, so i'm quite trusted to leave her at babysitter.aku nak pesan kat akak pengasuh tu, kalau jatuh ka apa ka, jgn sorok2. i will not angry if she tell me right away..

To Darwisy, aunty doakan Darwisy cepat sembuh dan sehat seperti biasa. To mama Darwisy, i really adore your strength berdepan dengan dugaan Allah ni. Semoga rahmat Allah sentiasa berada bersama kalian.

sekian....


p/s: aku rasa semua yg dah jadi mak/ nak jadi mak soon mungkin paham apa yg aku rasa ni kan.. i love my irdina dunia akhirat.. :)

No comments:

Post a Comment

 
Images by Freepik