Wednesday, 14 December 2011

ummi's dilemma

as a new working mother, i think most of us have these dilemma:

1. baby xmo minum EBM dlm botol


**phewww..sangat susah nak mengajar irdina minum my milk dlm botol. i use avent bottle.mungkin dia rasa puting silikon avent tu keras n susah nak sedut.huuu..mak aku kata try la tukar guna puting getah.lembut skit..so, i do some surfing n jumpa la NUK latex teat. me n hubby decided to try since it have a unique shape.nasib baik senang nak cari brand NUK nih.kt guardian bersepah.hehe.alhamdulillah, irdina seems to like it..senang2 saja dia habihkan 3oz tanpa termuak balik..so, avent kena simpan dulu.tunggu dia besaq skit baru leh try bg.haiyoh2..**


2. baby susah nak tidur lena


**solution yg paling mudah adalah beli buaian.this is the last choice yg kami akan amek tapi nampaknya macam terpaksa beli jugak.

why?

sebab irdina sangat susah nak tidoq lena di siang hari.jenuh la ummi dia nih goyang2 atas betis, hayun2 sambil bawak pusing tawaf satu rumah baru dia mau lena.tu pun sat saja.kalu letak dlm rocker yg kna njut2 manual tu bleh la tahan stgh jam.huuu..hari tu dah suggest kt abah irdina untuk bli bouncer fisher price since we have 2 RM 50 baucer kat mom's care tapi abah dia x sempat nk p bli.oh, sungguh kuciwa.kalu belikan tu, maybe irdina leh tdoq lena skit..biaq bouncer tu goyang2 sendri.ummi pon leh wat bnyk kija.huu..ni nak tinggai pun susah.memang kena duduk dekat dia 24 jam.huu.apa pun, ummi will discuss further ngn abah.tapi nampak gaya abah nk blikan jugak buai.haiyoh...susah la nak usung buai ke sana sini.huu**


owh, i wish i could have this one for irdina..**will pujuk her abah to tong2 wit ummi to buy this instead of buaian.**

No comments:

Post a Comment

 
Images by Freepik