Thursday, 15 December 2011

mengimbau memori

aiceh tajuk mcm jiwang semacam ja.hakhak

i love blog-walking semenjak dua menjak tiga menjak nih.ya la, boring duk umah.tb pon tadak cita beh sgt.irdina pon asek tdoq,so bleh la surf2 sat.hee.sambil2 sekodeng2 blog mummy2 to be n mummy2 baru nih, tiba2 aku teringat n rasa rindu time pregnant hari tu..

masa awal2 kawen dulu asalnya plan lambat lg nak ada baby.nak enjoy2 berdua dulu.pas setahun dua bru nak ada baby.ekceli, walopon plan nak ada anak lambat lagi tapi dlm hati aku teringin nak baby.x sangka pulak Allah bg rezeki cepat.hehe.3 bulan after nikah, out of the blue i'm pregnant.

seryesly masa tu aku x bajet lgsg aku pregnent.aku jadi penat, letih n ditambah plak keja kat opis belambak.pastu kna ganti opismet mc, trus sambung keja smpai malam.16 jam keja, mmg aku rasa truk sgt time tu.pastu period plak on off.x banyak pulak tu.sket2 saja.pastu selang 2 3 hr turun lg sket2.aku dah riso.sakit apa la plak nih.trus kol mak.mak kata jangan2 aku nih mengandung.hahahaha.aku gelak ja time tu.

sampai rumah trus ajak hubby pi bli pregnency test kt watson.amek yg murah2 aja sbb nk try ja dlu.balik2 umah, bedesup aku pi toilet.x smpai semenet dah nampak double line.biaq betuiiiii...cm x caya jaa!!tunjuk kat hubby, dia pun mcm agak caya x caya..takut2 kut yg murah nih slh ukuran ka apa ka, aku p watson bli yg mahal pulak. pun result yg sama.hohoho..nak kata eksaited sgt pun x, tapi teruja la jugak.utk triple confirm, trus pi cek kt dokter.mmg kompem la aku pregnent.kicikkk lagi time tu.bru 5 minggu peknen.hee.haaa, time tu aku da stat penin2 tapi leh tahan lagi.esoknya, trus all-day morning sickness menyerang bertubi2.haha.masa tu aku rasa seksanya awal2 mengandung nih.mcm dah tobat xmo mengandung lg dah pasnih..tapi Allah tu Maha Kuasa, semua kesakitan n penderitaan tu dah x ingat bila si kicik nih dah keluaq.hee.

masuk 2nd trimester, aku dah start enjoy.all-day morning sickness mmg dah hilang.sakit2 lain plak mai, tapi aku x kesah sgt sbb x se'horible' morning sickness tu.hoho.tetiap bulan x sabaq nak pi scan nk tgk baby.makin hari makin besaq prut n makin syiok aku rasa.masuk 3rd trimester, baby semakin aktip bergerak smpai berombak2 perut..baby's kick, big bump makes me feel proub as a mommy to be. :)

now, Irdina dah ada depan mata.sayang sangat kat Irdina!! I'm glad to be a mom..hari2 jaga irdina.dapat tengok irdina membesar.rasa mcm nak brenti keja pon ada.hmmmm....


ummi syg irdina!!!

No comments:

Post a Comment

 
Images by Freepik