Monday, 12 September 2011

raya raya..

Maaf Zahir dan Batin


ehe..amacam cuti raya?bes kan?!!rasa macam xmo masuk opish balik.huhuh.bes gila duk kat kampung. makan tip top.menu bertukar hari2..makan kuih raya sampai cemuih sampai nak update blog pon maleh.heee...


raya kali ni, aku beraya kat rumah hubby a.k.a rumah mentua. tahun depan turn umah aku puleee..tapi lpas smyang raya, kami balik tg piandang. sebbek alma - tg. piandang dekat jaa... sejam o 45 menet da leh smpai.tu la untungnya kawen dekat2. kalu sorang nun di utara, sorang nun di selatan, mau nangeh aku kalu x balik raya umah mak sendri.haha.oleh itu ya kawan, sila cari laki yg kampung dia dekat2 dengan kampung kita.haha


x sempat nak snap gambaq banyak2.skit2 ja dapat.tu pon kalut2.xdak gambaq proper langsung.hukhuk..aku punya la berangan taun ni dapat tgkap gambaq ngn family aku n family mentua.sekali x sempat sbb pagi raya tu ada sedara meninggal kat belah hubby n bila balik tg piandang, umah aku penuh dengan sedara yang duk mai bejalan raya.huu..sebbek ada jugak gambaq bedua ngn hubby tapi x romantika d'amore laaaa...hukhuk




bersama ibu mertua serta kakak n adik iparku..hehe **aku paling gemok dan bolat!!**



makcik bolat menang motokar.haha!! **sungguh x romantika d'amore.huh**


ya, tema kaler raya kami taun ni ialah pepel. rupanya sangat ramai orang pakai pepel taun nih yaaa..pi raya sana pepel, mai raya sini pon pepel.dah la pepel yang nak dekat2 sama lak tuh.macam buat rombongan beramai2 plak.haha. baju melayu pepel hubby tu pon dapat last menet. sebbek ada gak size dia. dah la cerewet. kain tu x sedap la, kain ni panas la. sebbek dapat jugak yang seswai dengan kulit sensitip **mengada** dia.hakhak. gambaq ngn family aku xdak punnn..hukhuk..cedih2!!


ehe...itu saja cerita raya aku. sbenarnya banyak menda nak stori panjang2 tapi maleh nak tulih sbb bukan di mood yang rajen untuk menaip panjang2 n story se'detail'nya..hee...sekian saja wat kali ini. sok2 aku rajen, aku apdet lagi yaaa...


duk kata nak wat checklist barang baby kat cni pn aku x tulih lagi.isk2...almost 80% da siap prepare. tinggal nak basuh baju baby n buh dalam beg. tapa, selow2..baru 34 minggu..haha..oh ya, berat baby di'estimate' oleh dokter da dlm 2.6 kg. patutla aku rasa makin berat..doktor jangka time lahir nanti berat baby dalam 3.3 kg..oke laa tu..lepas KPI yang abah dia set, tapi xleh lawan berat abah dia time lahir dulu..isk2..over la abah dia ni. asalkan baby sehat pun ibu dah cukup syukur. :D


hoyeah, counting days to see my baby!!


 

 

 

 

 

No comments:

Post a Comment

 
Images by Freepik