Tuesday, 2 August 2011

makan2 lagi + baby shopping 2

**entry kali ni patutnya di post hari sabtu lepas tapi tersimpan dalam draft plak.haha**

happy entering trimester 3 to me!!!hehe

waa..seryes da stat rasa nevesssss..dah x lama lagi kut..**cuak2**

so, sebelum stat posa, nak kna sambung lagi baby shopping..tengs to aunty doory mok sebab impom aku ada baby fair kat mid valley minggu nih. so, dengan semangatnya aku bgtau hubby n hubby setuju.hee..besh2!! kebetulan pulak lpas tu hubby nak pi kuala selangor, so, bermula la journey kami di pagi yang x awal sangat.haha.

nasib baik kami gerak pi mid awal.kalu lambat mesti susah nak dapat parking n hubby mesti tamo pi dan tentulah aku akan kuciwa.ole itu, kita kena gerak awal ya kawan2 supaya x susah nak cari paking.hoho.smpai2 ja kna register masuk dlu.pastu baru leh jalan2 kat dalam. baby fair kali ni mcm lebey kurang yang bulan 4 hari tu.yg bezanya kali ni, my baby bump dah besar n aku da bole beli belah.hoho.

list barang baby yang nak dibeli da la x buat lagi.so, target nak tengok botol susu n apa2 yang patut saja.hubby kata kalu ada promo stroller scr 6 + 7 murah, dia nak beli terosss.x agak2 betoi.haha..untuk botol susu, we go for AVENT for newborn set. aku rasa macam agak berbaloi la..diskaun 50 hengget dari harga asal..at least x la aku terkial2 nak pilih botol susu & puting mana yang seswai untuk newborn baby. dalam newborn set tu dah lengkap semua.so, xyah riso2 dah nak cari asing2.skali beli lengkap terus.hoho.lagi pulak, botol tu boleh pkai smpai baby besar. hee.. next, jalan2 nak tgk set breast pump **hubby menyokong penyusuan susu ibu secara ekslusip, so wajib beli breast pump nih**. aku x expect nak amek breast pump medela sbb mcm agak mahal.bajet nak tgk yang modu or spectra 3 punya. skali jalan punya jalan, ada promo medela. mula bajet nak amek medela electric ja, pastu ntah macam mana pi amek medela swing pulak.hubby plak setuju saja..OMG!!set tu saja membuatkan duet melayang almost RM900..tapi memikirkan jangka masa panjang mungkin berbaloi  rasanya. huh..seryes terasa broke tetiba. haha.pastu dah xleh soping mewah2 dah...cuma aku sempat amek pillow n bolster set saja lagi.isk2



lpas habis soping2 di baby fair tu, kami pon gerak ke kuala selangor. hubby kata kena cepat sikit sebab dia nak bawak aku makan seafood kat Jeram. seafood kat ctu sangat sedap katanya. "sedap" bagi hubby tu maknanya memang sedap lah.tambah2 pulak dia nih cerewet.memang kalu bab makan memilih betui. so, aku rikues nak ketam besaq2 n gemuk2 3 ekoq sebab tetiba teringin nak makan ketam. so, inilah oder kami. **gambaq x chantek sbb lupa bawak kamera.isk3**

ikan pari bakar **x habih makan sebab besaq sangat** tapau bawak balik bagi kucin makan.kan dapat pahala tu dari membazir saja.hehe


ini ketam masak apa ntah.tapi seryes sedap. aku makan sampai menjilat jari.mampu makan sekoq setengah ja. **tamak** sebbek hubby tlg abehkan.haha



sotong goreng tepung. **yang ni aku x sentuh lgsung sbb x lalu..huu**



**mari makan..nyum2!!**


bagi aku seafood kat ctu memang bes.lagi bes dari makan kat umbai, melaka.**bagi aku la**kalu nak pi kena pi makan awal2 ya kawan2.kalu lambat kompem kempunan sebab penuh.lg plak orang suka reserved meja kat ctu.kalu teringin, silalah ke Aroma Ikan Bakar, Jeram.**nak tau kat mana sila la google.hehe**


sekian saja laporan makan2 kali ini. sementara aku x deliver lagi, bek la aku melantak macam2 selagi boleh kan.nanti lpas beranak kompem kena diet. da la berat da mencecah 70 kg.hakhak

No comments:

Post a Comment

 
Images by Freepik