Saturday, 23 April 2011

demam!

ya, semalam aku MC lagi walopon aku dah berazam tamo MC dah sebab da banyak sangat MC aku seblum nih. tapi keadaan memaksa sebab aku terkena virus demam! huuu

mungkin berjangkit dari dalam opis akuarium aku nih sebab da ada sorang yang start demam. sorang dah almost infected n aku dah infected dah. huuu...mulanya aku rasa oke untuk pi keja tapi hubby x bagi sebab takut lagi teruk. so, lepak kat rumah ja la.leh tengok sinetron marshanda ngan marimar. i loikeee..hehe

tapi nasib baik demam aku x kritikal sangat. awal2 pagi lagi dah mandi nak bagi panas keluar tapi x lama pas tu berbahang balek. tengah hari pon mandi jugak tapi badan rasa berbahang balik. riso jugak takut efek baby bila demam nih.huuu..mintak2 la tadak apa2.huuu..lepas hubby balik, rehat2 sat n pas maghrib pi makan n pi klinik. dokter kata skrang memang musim ramai orang demam. dia nak bagi ubat sembarangan pon x bole sebab aku pregnant so just bagi standard paracetamol n high dose punya vitamin C untuk boost aku punya immune system..biasala, immune system org mengandung ni lemah sket..tu yang senang kna sakit itu ini.huuu..dokte suh stop sat makan obical sementara habiskan vit C nih sebab dia ada kalsium skali. baek dokterrrr..saya yang mematuhi arahan!!hehe

sekali bila dapat obat tekejut haaa...ingatkan vit C yang dia nak bagi yg jenis standard comey2 tu..sebijik vit C tu besar duit 5 kupang (50 sen)..silap2 besar ckit. ingatkan dah kena telan yang tu, tapi sebbek rupanya ubat tu jenis soluble. rendam dalam air pastu minum.alaaa..macam panadol soluble tu..hahah..sedap2.rasa masam2 n bergas mcm air kickapoo..



ada seploh tablet ja..so, seploh hari ja rasa minum air kickapoo..nak bli yang betul2 punya pon x bagos untuk baby n aku. nanti leh kena diabetes. pastu bila baby da 7 bulan, dokte suh minum air gula.eee yek yek..tamo2. bek la aku jaga dari skrang.hee..

oh ya, lately aku sangat suka stalk2 n cari blog orang pregnent and ada pengalaman pregnant. tambah2 baby sulung..heee..curi2 ilmu sket mana yang patut. pastu yang dah bersalin n story pengalaman bersalin. ada yang story detail gila.seryes wat aku cuak!! tapi at the same time aku cam x sabar plak nak ekspirien sendri. orang kata bersalin tu memang sakit tapi sakit tu trus hilang in second bila baby da keluar. oh, x dapat bayang macam mana nanti.hheee...

oke lah.tatau nak tulis apa lagi dah. plan hujung minggu nih?? hmmm..better tak payah plan.nanti x jadi. mcm 2 minggu lepas punya plan.huuu..mintak2 la aku makin sehat n makin berselera nak makan. asek x lalu ja.da boring la macam nih.huuu. hope for the best for my health.

chow for now.

p/s: serius comey bila spanbob + doremon.jadi la macam kat bawah ni.hakhakhak

No comments:

Post a Comment

 
Images by Freepik